ADO slaat in extremis toe en verslaat VVV, droomdebuut Philipp Gepubliceerd op 3-10-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo - ADO Den Haag leek na een spectaculair begin te eindigen in een gelijkspel. Maar invaller David Philipp had andere plannen. Hij werd de man van de wedstrijd door ADO in de 93ste minuut alsnog de eerste overwinning van het seizoen te bezorgen: 1-2.

Vrijwel meteen ging de bal op de stip in stadion De Koel. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf, na het zien van de beelden, een strafschop aan ADO Den Haag vanwege een handsbal van VVV-verdediger Roy Gelmi. Shaquille Pinas schoot vervolgens raak vanaf elf meter.

Na vijf minuten spelen stond de 1-1 alweer op het scorebord. De Griek Georgios Giakoumakis scoorde met een halve omhaal. Dat was alweer zijn vierde Eredivisie-treffer in dienst van VVV. 

Na dit spectaculaire begin was het, in de 85 minuten die volgden, zoeken naar hoogtepunten. 

Bij VVV waren er na rust twee opvallende wissels. Doelman Delano van Crooij kwam erin voor de geblesseerde Thorsten Kirschbaum. Ook Arjan Swinkels mocht invallen, en maakte zo zijn rentree in de Eredivisie. 

Bij ADO was er eveneens een debutant: Werder Bremen-huurling David Philipp kwam tien minuten voor tijd in het veld. Het werd een debuut om nooit meer te vergeten want de twintigjarige Duitser zorgde in de slotseconden alsnog voor de 1-2.

ADO Den Haag is dankzij de zege eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg van Aleksandar Rankovic heeft nu drie punten uit vier duels. VVV heeft één punt meer. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020