ADO strikt voormalig toptalent Ravel Morrison Gepubliceerd op 21-9-2020 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft met Ravel Morrison (27) de zestiende nieuweling van deze zomer binnengehaald. Het voormalig toptalent van Manchester United heeft voor één seizoen getekend in Den Haag.

Morrison stond bekend als een zeer getalenteerde speler toen hij op 17-jarige leeftijd voor Manchester United debuteerde. Sir Alex Ferguson noemde hem destijds één van de grootste talenten uit de academie. 

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) beseft dat Morrison snel het stempel van een gouden talent op zich gedrukt kreeg. “De complimenten van Sir Alex Ferguson waren er niet voor niets, maar Ravel heeft zijn grote belofte eigenlijk nog niet helemaal ingelost. Wij hopen dat Ravel zijn kwaliteiten op het podium van de Eredivisie kan laten zien.”

Hij vertrok in januari 2012 naar West Ham United om vervolgens aan een reis om de wereld te beginnen. Morrison kwam uit voor clubs als SS Lazio (Italië), Atlas Guadalajara (Mexico), Östersunds FK (Zweden) en meerdere Engelse clubs.

Deze zomer vertrok Morrison transfervrij bij Sheffield United, dat hem al verhuurde aan Middlesbrough. De 27-jarige middenvelder is toe aan zijn elfde club in het profvoetbal.

De Engelsman reageert positief over zijn overstap. “Ik heb een zeer positieve indruk van deze club. Onder meer dankzij mijn gesprekken met Martin Jol en Ricardo Kishna, die ik beiden al goed ken. Ik hoop van waarde te kunnen zijn met mijn creativiteit, passing, aannames en dribbels.” (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020