ADO verzuimt zichzelf te belonen na sterke tweede helft Published on 1-2-2020 | By fox sports

ADO Den Haag heeft nagelaten om het gat met hekkensluiter RKC te vergroten. De Hagenezen kwamen in eigen huis tegen Vitesse niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vooral in de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen.

ADO mist weer strafschop

Voor rust gebeurde er weinig in Den Haag, maar in het tweede bedrijf was de ploeg van Alan Pardew de betere. Na een klein uur spelen kreeg ADO een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken tegen een pover spelend Vitesse. Danilho Doekhi nam teveel tijd en tikte de aanstormende Aaron Meijers aan in het strafschopgebied. Scheidsrechter Joey Kooij gaf in eerste instantie geen strafschop, maar na ingrijpen van de VAR kreeg ADO alsnog een penalty.

Tomáš Necid nam plaats achter de bal, maar zag Vitesse-doelman Remko Pasveer tot twee keer toe zijn inzet keren. Even later kreeg de Tsjechische spits nog een goede kans, maar kon hij niet genoeg kracht aan de bal meegeven. Necid werd kort daarna vervangen door Michiel Kramer. Even later was de invaller betrokken bij een afgekeurde goal van ADO. Na een inzet van Meijers tikte Doekhi de bal in eigen doel, maar stond Kramer buitenspel.

Door het gelijke spel verzuimt ADO afstand te nemen van RKC, dat vrijdagavond met 4-0 van AZ verloor. Het gat tussen de nummers zeventien en achttien is nu vijf punten. Nummer zestien PEC Zwolle komt later op zaterdag nog in actie tegen FC Groningen. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020