ADO verzuimt zichzelf te belonen na sterke tweede helft Gepubliceerd op 1-2-2020 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft nagelaten om het gat met hekkensluiter RKC te vergroten. De Hagenezen kwamen in eigen huis tegen Vitesse niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vooral in de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen.

ADO mist weer strafschop

Voor rust gebeurde er weinig in Den Haag, maar in het tweede bedrijf was de ploeg van Alan Pardew de betere. Na een klein uur spelen kreeg ADO een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken tegen een pover spelend Vitesse. Danilho Doekhi nam teveel tijd en tikte de aanstormende Aaron Meijers aan in het strafschopgebied. Scheidsrechter Joey Kooij gaf in eerste instantie geen strafschop, maar na ingrijpen van de VAR kreeg ADO alsnog een penalty.

Tomáš Necid nam plaats achter de bal, maar zag Vitesse-doelman Remko Pasveer tot twee keer toe zijn inzet keren. Even later kreeg de Tsjechische spits nog een goede kans, maar kon hij niet genoeg kracht aan de bal meegeven. Necid werd kort daarna vervangen door Michiel Kramer. Even later was de invaller betrokken bij een afgekeurde goal van ADO. Na een inzet van Meijers tikte Doekhi de bal in eigen doel, maar stond Kramer buitenspel.

Door het gelijke spel verzuimt ADO afstand te nemen van RKC, dat vrijdagavond met 4-0 van AZ verloor. Het gat tussen de nummers zeventien en achttien is nu vijf punten. Nummer zestien PEC Zwolle komt later op zaterdag nog in actie tegen FC Groningen. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020