ADO wint van Excelsior en houdt NAC voorlopig in leven Gepubliceerd op 25-4-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft het vege lijf van NAC Breda voorlopig gered. De Hagenezen wonnen in eigen huis met 3-1 van Excelsior. Bij een zege van de Rotterdammers was de degradatie van NAC definitief.

ADO schoot uit de startblokken en sloeg bij de eerste kans linea recta toe. Abdenasser El Khayati tikte van dichtbij binnen na een fijne pass van Sheraldo Becker. Eerder dit seizoen scoorde de middenvelder van ADO vier doelpunten in de uitwedstrijd bij Excelsior. 

De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong want een kleine tien minuten later was het alweer gelijk. Jeffry Fortes profiteerde van slecht dekkingswerk achterin bij ADO en zorgde voor een 1-1 tussenstand. Nog voor rust had de ploeg van Alfons Groenendijk de voorsprong weer hersteld na een rake kopbal van Danny Bakker​. In het tweede bedrijf waren de Hagenezen beduidend de betere ploeg en bepaalde Sheraldo Becker met een van richting veranderd schot voor de eindstand.

De zege is enigszins goed nieuws voor het geplaagde NAC. De hekkensluiter van de Eredivisie verloor woensdag kansloos met 0-4 van Feyenoord en zal met angst en beven naar de wedstrijd in Den Haag gekeken hebben. Bij een zege van Excelsior was de vrijwel zeker lijkende degradatie een feit. Nu blijft het gat tussen NAC en nummer zeventien Excelsior vijf punten met nog twee speelronden te gaan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019