ADO wint van Excelsior en houdt NAC voorlopig in leven Gepubliceerd op 25-4-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft het vege lijf van NAC Breda voorlopig gered. De Hagenezen wonnen in eigen huis met 3-1 van Excelsior. Bij een zege van de Rotterdammers was de degradatie van NAC definitief.

ADO schoot uit de startblokken en sloeg bij de eerste kans linea recta toe. Abdenasser El Khayati tikte van dichtbij binnen na een fijne pass van Sheraldo Becker. Eerder dit seizoen scoorde de middenvelder van ADO vier doelpunten in de uitwedstrijd bij Excelsior. 

De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong want een kleine tien minuten later was het alweer gelijk. Jeffry Fortes profiteerde van slecht dekkingswerk achterin bij ADO en zorgde voor een 1-1 tussenstand. Nog voor rust had de ploeg van Alfons Groenendijk de voorsprong weer hersteld na een rake kopbal van Danny Bakker​. In het tweede bedrijf waren de Hagenezen beduidend de betere ploeg en bepaalde Sheraldo Becker met een van richting veranderd schot voor de eindstand.

De zege is enigszins goed nieuws voor het geplaagde NAC. De hekkensluiter van de Eredivisie verloor woensdag kansloos met 0-4 van Feyenoord en zal met angst en beven naar de wedstrijd in Den Haag gekeken hebben. Bij een zege van Excelsior was de vrijwel zeker lijkende degradatie een feit. Nu blijft het gat tussen NAC en nummer zeventien Excelsior vijf punten met nog twee speelronden te gaan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019