ADO-fans volgend jaar weer welkom in Johan Cruijff Arena Gepubliceerd op 22-12-2019 | Via fox sports

Ajax opent de Johan Cruijff Arena volgend seizoen weer voor supporters van ADO Den Haag.

"Wij zijn van voornemens dat zij gewoon weer welkom zijn", meldt een woordvoerder van de Amsterdamse club. "Dat staat los van het feit of onze fans wel of nog steeds niet naar Den Haag mogen."

Ajax wil al jaren dat uit-supporters weer welkom zijn bij de onderlinge duels met ADO. De koploper van de Eredivisie vindt echter geen gehoor bij de gemeente Den Haag en ADO.

Omdat Ajax-fans nog steeds niet welkom zijn in Den Haag speelde de club uit Amsterdam ook zondag weer het thuisduel met ADO (6-1) alleen voor eigen publiek.

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax baalde dat er geen fans van ADO in de Johan Cruijff Arena waren. Hij wil ze er volgend seizoen weer bij hebben, zelfs als Ajax-fans weer niet naar Den Haag mogen.

Ajax en ADO reizen al 13 jaar niet met uitsupporters naar onderlinge duels. Het besluit om fans te weren werd genomen nadat hooligans van Ajax het supportershome van ADO met honkbalknuppels en messen hadden bestormd.

Ajax probeert al jaren vergeefs een einde te maken aan die maatregel. Uit protest reisde de clubleiding van Ajax eerder dit seizoen niet af naar de uitwedstrijd tegen ADO.(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020