Advocaat: "Niet meer met Berghuis gesproken over rode kaart" Gepubliceerd op 30-4-2021 | Via ESPN

Feyenoord-trainer baalt van beslissing kabinet om geen supporters toe te laten.

Dick Advocaat betreurt de beslissing van het kabinet om komend weekend geen supporters toe te laten bij de wedstrijden in de Eredivisie. Dat zei de trainer van Feyenoord tijdens een persconferentie voorafgaand aan het uitduel met ADO Den Haag. “Voetballen zonder publiek is echt helemaal niks”, aldus Advocaat.

De 73-jarige oefenmeester snapt niet dat er na afgelopen weekend geen publiek meer welkom is. Vorige week zondag zaten er nog 6.500 supporters van Feyenoord in de Kuip tegen Vitesse (0-0 gelijkspel). “Het is heel jammer, want het brengt toch een heel andere sfeer. Dat vonden de spelers ook”, aldus Advocaat. “Voetballen zonder publiek is echt helemaal niks. Maar de mensen die dit besluit nemen, zullen daar wel een reden voor hebben. Ik kan me voorstellen dat de KNVB hier niet blij mee was.”

Berghuis en Kökcü
Feyenoord kan tegen ADO niet beschikken over Steven Berghuis. De aanvoerder is voor twee duels geschorst na zijn rode kaart tegen Vitesse. Advocaat heeft niet overwegen om de aanvoerdersband van Berghuis af te nemen. “Ik heb niet meer met hem gesproken over de rode kaart. Dat is ook niet nodig”, aldus Advocaat. “Moet ik hem dan uit de selectie zetten? Hij gaf zelf al aan dat het stom was wat hij gedaan had.”

Verder ging de aandacht ook uit naar Orkun Kökcü, die in verband wordt gebracht met een mogelijke overstap naar de Italiaanse grootmacht AC Milan. “Ik heb het gelezen. Het is altijd een goede zaak als een aantal clubs geïnteresseerd zijn in een speler van Feyenoord. Maar je hoort zoveel geruchten, ook over Marcos Senesi, Ridgeciano Haps en Kökcü. We moeten afwachten of dat allemaal überhaupt doorgaat.”

Feyenoord is voorlopig veroordeeld tot play-offs voor deelname aan de Conference League, het nieuwe derde Europese voetbaltoernooi. "Iedere wedstrijd is nu een finale. Dat zei ik eerder al. Het zijn er nu nog vier of misschien zes. We moeten gewoon winnen, maar dat geldt net zo goed voor ADO", aldus Advocaat, die de geblesseerden Aliou Baldé en Bart Nieuwkoop nog mist.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021