Advocaat over Twente, Spajic en reserverol Toornstra: "Betalen hem gewoon uit hoor" Gepubliceerd op 18-9-2020 | Via fox sports

Feyenoord is klaar op de transfermarkt. Trainer Dick Advocaat heeft recent met de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira en de Servische verdediger Uros Spajic zijn gewenste versterkingen gekregen.

 "De selectie is wat mij betreft prima zo", zei de Hagenaar twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente. "Als er niemand meer weggaat, dan zijn we klaar."

Spajic komt op huurbasis over van Krasnodar. Zodra de Servische international zijn werk- en verblijfsvergunning binnen heeft, kan hij in Rotterdam aan de slag. "Maar dat duurt nog wel een paar dagen", aldus Advocaat, die Eric Botteghin weer terug heeft. Zonder de geschorst verdediger startte Feyenoord vorige week de competitie met een zege bij PEC Zwolle (0-2).

Botteghin keert tegen Twente vermoedelijk terug in het hart van de defensie. Lutsharel Geertruida verhuist dan weer naar de rechterkant. Afgaande op de woorden van Advocaat behoudt Mark Diemers, die in Zwolle de voorkeur kreeg boven Jens Toornstra, op het middenveld zijn basisplaats.

Bang voor een teleurgestelde Toornstra is de trainer niet. "We betalen hem ook gewoon uit, hoor. Het zijn allemaal professionals, die moeten hiermee leren omgaan. Zo niet, dan moet je maar naar een andere club gaan. Wij stellen altijd het elftal op waarvan wij denken dat het zo het beste is. Dat heeft niets met personen te maken, maar met ieders kwaliteiten en hoe het elftal staat. Daar kan soms wel iets geks uit rollen. Maar daar moeten ze mee omgaan."

Bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente mogen 13.000 fans van Feyenoord naar binnen. "Het is sowieso fijn dat er weer mensen in het stadion zitten, daar doe je het voor", aldus Advocaat. "Ik hoop dat het er meer worden, maar 13.000 is in ieder geval een begin." (FOX Sports)

Feyenoord - FC Twente zie je zondagmiddag om 14.30 uur op FOX Sports 2

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020