Advocaat moet zich na bekerfiasco inhouden op persconferentie Gepubliceerd op 19-2-2021 | Via ESPN

"Anders zou ik verkeerde dingen kunnen zeggen", sprak de trainer.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoopt dat zijn spelers de uitschakeling in de TOTO KNVB beker goed hebben verwerkt. De Rotterdammers gingen woensdag in de kwartfinale op pijnlijke wijze ten onder bij sc Heerenveen. Feyenoord verspeelde in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd een voorsprong van twee doelpunten en verloor met 4-3.

"Ik heb mijn spelers verteld dat we verder moeten en dat er geen excuses meer zijn. We zitten niet meer in de beker en niet meer in de Europa League. Uit die toernooien kun je geknikkerd worden, maar het ging mij tegen Heerenveen meer om de manier waarop", sprak de trainer op de persconferentie vrijdag. "Maar ik zal er maar niks over zeggen. Dan zou ik verkeerde dingen kunnen zeggen", hield Advocaat zich in. 

Negatieve hoofdrol Berghuis

Aanvoerder Steven Berghuis speelde een negatieve hoofdrol tegen Heerenveen door bij een voorsprong van 3-1 tegen zijn tweede gele kaart aan te lopen. Advocaat sprak daarna niet apart met de aanvaller. "Deze speler is zo met zichzelf en het elftal bezig. Zo bezig om alles goed te doen. Hij weet zelf wel wat hij verkeerd heeft gedaan. Moet ik dan ook na iedere wedstrijd dat hij bepalend is geweest, zeggen dat hij het goed heeft gedaan?", zei Advocaat.

Het seizoen van de Rotterdammers is na de voortijdige uitschakeling in zowel de Europa League als de nationale beker echter verre van over, zo benadrukt Advocaat. "Het doel was Europees voetbal en dat is het nog steeds. De beker was de kortste route, nu moeten we tweede zien te worden in de competitie."

 

Geblesseerde keepers

De jacht op succes in de Eredivisie gaat zondag verder met de uitwedstrijd op bezoek bij FC Twente. Daar kan Advocaat overigens mogelijk niet beschikken over keepers Justin Bijlow en Nick Marsman. De fitheid van de doelmannen wordt zaterdag bekeken. 

Bijlow kreeg zondag in het met 5-0 gewonnen thuisduel met Willem II een knie van Kwasi Wriedt tegen zich aan en heeft daar nog last van. De eerste doelman miste daardoor ook de confrontatie met sc Heerenveen in de kwartfinale van de beker woensdag (4-3 verlies). Marsman verving hem, zoals hij dat ook de voorbije maanden al deed. Bijlow ontbrak toen vanwege een voetblessure. Marsman is nu zelf ook licht geblesseerd en ontbrak vrijdag op de training.

FC Twente - Feyenoord is zondag om 12.15 uur LIVE te zien op ESPN 2

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Record voor het grijpen voor Maarten Stekelenburg Gepubliceerd op 12-2-2021