Ajacied Lang maakt seizoen af bij FC Twente Published on 17-1-2020 | By fox sports

Noa Lang speelt de rest van het seizoen op huurbasis in het shirt van FC Twente. De 20-jarige aanvaller van Ajax hoopt in Enschede de nodige speelminuten te maken.

In maart vorig jaar maakte Lang tegen PEC Zwolle zijn debuut in de Eredivisie. Dit seizoen kreeg Lang veel speelminuten van trainer Erik ten Hag, mede door de blessures van Quincy Promes en David Neres.

Inmiddels stroomt de ziekenboeg van de Amsterdammers langzaam maar zeker leeg en heeft Ajax Ryan Babel aan als aanvallende versterking aangetrokken. Zijn geringe uitzicht op speelminuten hoopt Lang nu dus op te vangen bij de nummer twaalf van de Eredivisie.

"Het perspectief voor Noa is een beetje veranderd", zei trainer Erik ten Hag vrijdag. "Hij is een jonge speler met weinig ervaring. We willen hem wel voor een half jaar verhuren. Hopelijk keert hij dan in juni terug als een betere speler."

Opvallend genoeg maakte Noa Lang uitgerekend tegen FC Twente dit seizoen zijn eerste en enige drie treffers in de Eredivisie. In de TOTO KNVB Beker was hij ook trefzeker tegen Telstar.

Lang is na Giovanni Troupée, die afkomstig is van FC Utrecht, de tweede versterking voor FC Twente, dat zaterdag tegen FC Groningen speelt. De huurling van Ajax is nog niet helemaal hersteld van een trap die hij vorige week in een oefenduel met Eupen kreeg. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020