Ajacied Lang maakt seizoen af bij FC Twente Gepubliceerd op 17-1-2020 | Via fox sports

Noa Lang speelt de rest van het seizoen op huurbasis in het shirt van FC Twente. De 20-jarige aanvaller van Ajax hoopt in Enschede de nodige speelminuten te maken.

In maart vorig jaar maakte Lang tegen PEC Zwolle zijn debuut in de Eredivisie. Dit seizoen kreeg Lang veel speelminuten van trainer Erik ten Hag, mede door de blessures van Quincy Promes en David Neres.

Inmiddels stroomt de ziekenboeg van de Amsterdammers langzaam maar zeker leeg en heeft Ajax Ryan Babel aan als aanvallende versterking aangetrokken. Zijn geringe uitzicht op speelminuten hoopt Lang nu dus op te vangen bij de nummer twaalf van de Eredivisie.

"Het perspectief voor Noa is een beetje veranderd", zei trainer Erik ten Hag vrijdag. "Hij is een jonge speler met weinig ervaring. We willen hem wel voor een half jaar verhuren. Hopelijk keert hij dan in juni terug als een betere speler."

Opvallend genoeg maakte Noa Lang uitgerekend tegen FC Twente dit seizoen zijn eerste en enige drie treffers in de Eredivisie. In de TOTO KNVB Beker was hij ook trefzeker tegen Telstar.

Lang is na Giovanni Troupée, die afkomstig is van FC Utrecht, de tweede versterking voor FC Twente, dat zaterdag tegen FC Groningen speelt. De huurling van Ajax is nog niet helemaal hersteld van een trap die hij vorige week in een oefenduel met Eupen kreeg. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020
Eredivisie
Tussenstand #OneToWatch: ogen gericht op Antony en Madueke Gepubliceerd op 4-9-2020
Eredivisie
Nieuw seizoen, nieuwe sterren. Kijk dan! Gepubliceerd op 28-8-2020