Ajax blijft ongeslagen in de voorbereiding Gepubliceerd op 30-8-2020 | Via fox sports

Ajax heeft een oefenwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin met een gelijkspel afgesloten. Het duel met de nummer 11 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga eindigde in 2-2 in de Johan Cruijff ArenA.

Carel Eiting opende de score voor Ajax. In de tweede helft troffen Marcus Ingvartsen en Marius Bülter doel voor de bezoekers uit Duitsland. Jurgen Ekkelenkamp voorkwam dat Ajax voor het eerst in de voorbereiding een nederlaag leed.

Ajax speelde een groot deel van de wedstrijd met de tweede en zelfs derde keus. Van de bekendere spelers deed David Neres een half uurtje mee. Ook Mohammed Kudus en Sergiño Dest verschenen aan de aftrap. Noa Lang maakte een sterke indruk en was bij beide doelpunten betrokken.

Ongeslagen

Ajax won eerder in de voorbereiding van Eintracht Frankfurt (2-1), Hertha BSC (1-0), Holstein Kiel (5-2), Red Bull Salzburg (4-1), Wolfsberger AC (2-0), FC Utrecht (5-1) en RKC Waalwijk (6-1). De formatie uit Amsterdam maakt een goede indruk in de aanloop naar het seizoen, dat op 13 september met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van start gaat. Toch is trainer Erik ten Hag niet zonder zorgen. (ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020