Ajax dreigt Van de Beek kwijt te raken aan Engelse grootmacht Gepubliceerd op 8-1-2020 | Via fox sports

Ajax raakt mogelijk deze winter al Donny van de Beek kwijt. Manchester United zou overwegen om deze maand een bod uit te brengen op de Oranje-international, melden bronnen aan ESPN.

Prioriteit

Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft aangedrongen bij vice-voorzitter Ed Woodward om versterkingen naar Old Trafford te halen. De prioriteit van de club is een aanvallende middenvelder met een neusje voor de goal.

Volgens de scouts van de Engelse recordkampioen bezit de trefzekere Van de Beek de kwaliteiten om het team beter te maken én kan hij zich verder ontwikkelen in Manchester.

Solskjaer is ook gecharmeerd van Hakim Ziyech, maar Van de Beek zou boven zijn ploeggenoot op het boodschappenlijstje van United staan.

Zaakwaarnemer

FOX Sports-verslaggever Cristian Willaert is in Qatar, waar Ajax deze winter op trainingskamp is, en zocht contact met de zaakwaarnemer van Van de Beek om te vragen naar de geruchten.

"Zijn zaakwaarnemer ontkende de interesse in ieder geval niet, en hij ontkende ook niet dat Van de Beek misschien ook wel trek zou hebben in Manchester United." 

 

Champions League

Van de Beek maakte afgelopen jaar indruk tijdens de fraaie Champions League-campagne van Ajax. De vroegtijdige uitschakeling van de Amsterdammers dit seizoen heeft United gesterkt in de overtuiging dat hij nu haalbaar is, aangezien Ajax veel prijzengeld misloopt.

Eerder leek Van de Beek op weg naar Spanje. Real Madrid zou de middenvelder op de radar hebben, maar tot een overgang kwam het vooralsnog niet. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020