Ajax en Chelsea bereiken akkoord over Ziyech Gepubliceerd op 12-2-2020 | Via fox sports

Hakim Ziyech is mogelijk op weg naar de Premier League. Meerdere media melden dat Ajax een mondeling akkoord heeft bereikt met Chelsea over een transfer deze zomer.

Volgens De Telegraaf had Chelsea tijdens de winterse transferperiode Ziyech al willen vastleggen, maar daar had Ajax geen zin in. Met een overgang in de zomer zou een bedrag van rond de 45 miljoen euro gemoeid zijn. 

Ziyech is een van de blikvangers van de Amsterdamse ploeg, die de laatste anderhalf jaar hoge ogen gooide in de Champions League. Ook tijdens het duel met Chelsea in Londen (4-4) viel de middenvelder op met een schitterende actie. Met een fabuleuze vrije trap, die via de binnenkant van de paal en keeper Kepa binnenviel, tekende hij voor de 1-3.

Dit seizoen was Ziyech al betrokken bij achttien doelpunten in achttien competitieduels (zes goals, twaalf assists). In de Champions League was hij goed voor drie treffers.

Ziyech is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax, waarmee hij vorig jaar de landstitel en de TOTO KNVB Beker veroverde. Eerder kwam hij uit voor sc Heerenven en FC Twente. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020