Ajax haalt gelijk: rode kaart Álvarez kwijtgescholden Gepubliceerd op 2-10-2020 | Via fox sports

De KNVB heeft de veelbesproken rode kaart van Edson Álvarez tegen Vitesse geseponeerd. De verdedigende middenvelder is daarom gewoon inzetbaar voor het duel met FC Groningen aankomende zondag.

De aanklager wilde Álvarez voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Ajax ging echter niet akkoord en krijgt nu gelijk van de KNVB. "Uit de gedetailleerde en duidelijke verklaring van de bewegingsdeskundige, die aan de zijde van Álvarez als getuige-deskundige werd gehoord, in samenhang met de tijdens de zitting getoonde beelden, volgt naar het oordeel van de tuchtcommissie dat niet kan worden geconcludeerd dat Álvarez een gewelddadige handeling heeft gepleegd," aldus de commissie.

Álvarez kreeg de rode kaart al in de eerste helft van het thuisduel met Vitesse (2-1) afgelopen zaterdag. Hij was op het been van Loïs Openda gaan staan. Scheidsrechter Pol van Boekel liet het moment eerst gaan, maar na interventie van de VAR ging Van Boekel kijken en besloot hij Álvarez van het veld te sturen.

Ook Michael Pinto van Sparta en Glenn Bijl van FC Emmen werden vrijgesproken. Zij mogen net als Álvarez komend weekeinde dus gewoon voetballen. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020