Ajax heeft Scherpen definitief binnen Gepubliceerd op 24-4-2019 | Via fox sports

Kjell Scherpen maakt de overstap van FC Emmen naar Ajax.

De transfer van de negentienjarige doelman hing al een tijdje in de lucht en is door de betrokken partijen bekend gemaakt. Scherpen tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2019 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

Scherpen doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en is sinds dit seizoen basiskeeper bij de promovendus. De jeugdinternational speelde tot dusver 32 duels in de Eredivisie voor de Emmenaren.

Directeur voetbalzaken is content met het aantrekken van Scherpen. “Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van Andre Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst. Kjell wordt één van de vier keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen.”

Pierie

Eerder strikte Ajax in Kik Pierie een ander Eredivisie-talent. De 18-jarige centrale verdediger komt over van sc Heerenveen en tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2019 en loopt tot en met 30 juni 2024. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019