Ajax in eigen huis heer en meester bij ruime zege op ADO Gepubliceerd op 2-12-2018 | Via fox sports

Een oppermachtig Ajax heeft in eigen huis met ruime cijfers van ADO gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werd het 5-1 in het voordeel van de Amsterdammers.

Uit een voordeelsituatie waarbij Aaron Meijers hands maakte, was het na een kwartier David Neres die van dichtbij de score voor Ajax opende.

Geoliede machine
De 2-0 van Ajax was er eentje om in te lijsten. Dusan Tadic verstuurde een strakke crosspass richting Zakaria Labyad, die op zijn beurt met het hoofd Nicolás Tagliafico bediende, die vervolgens simpel kon afronden.

Ruim vijf minuten voor rust stond Meijers weer in de spotlights, dit keer positief. De aanvoerder van de Hagenezen schoot een vrije trap ineens langs André Onana en bracht daarmee de spanning terug: 2-1.

Het werd een kortstondig feest voor ADO, want vlak voor rust mocht Matthijs de Ligt in alle vrijheid de 3-1 tegen de touwen jagen.

​Oppermachtig
​Ook de tweede helft was in zijn geheel voor Ajax. Direct na rust zette Ajax door en was het Donny van de Beek die de marge drie maakte voor de Amsterdammers.

Nadat Daley Sinkgraven na ruim een jaar blessureleed zijn rentree had gemaakt, was het invaller Kasper Dolberg die met een formidabel stiftje de eindstand op 5-1 bepaalde. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019