Ajax in Promes-show na rust langs Fortuna Gepubliceerd op 25-9-2019 | Via fox sports

Na een moeizame eerste helft stelde Ajax in de tweede helft orde op zaken tegen Fortuna Sittard. Mede door een hattrick van Quincy Promes wonnen de Amsterdammers met 5-0 van de Limburgers.

Ajax had een overwicht in de eerste helft, maar dwong weinig kansen af. Fortuna Sittard hield de ruimtes zo klein mogelijk en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Bassala Sambou kreeg een goede mogelijkheid op de openingstreffer, doordat André Onana een lange bal verkeerde inschatte. Daley Blind werkte de inzet van Sambou voor de doellijn weg. 

Aan de andere kant stuitte Quincy Promes op Fortuna-doelman Alexei Koselev. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf, waardoor Ajax in de tweede helft aan de bak moest. 

Na de thee was het wél raak voor Promes. Op aangeven van Dusan Tadic was het voor de aanvaller een koud kunstje om de bal over de lijn te tikken.

Door matig uitverdedigen van Fortuna kwam Ajax niet veel later op 2-0. David Neres gaf uiteindelijk het laatste zetje. Promes bevestigde daarna andermaal zijn goede vorm. Hij reageerde attent op de rebound na een schot van Razvan Marin: 3-0.

Uit een pass van de ingevallen Ryan Gravenberch werd het met behulp Fortuna-verdediger Cian Harries 4-0. Harries passeerde zijn eigen keeper. 

Het slotakkoord was ook voor Promes, die de eindstand op 5-0 bepaalde na opnieuw een assist van Tadic.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020