Ajax in Promes-show na rust langs Fortuna Published on 25-9-2019 | By fox sports

Na een moeizame eerste helft stelde Ajax in de tweede helft orde op zaken tegen Fortuna Sittard. Mede door een hattrick van Quincy Promes wonnen de Amsterdammers met 5-0 van de Limburgers.

Ajax had een overwicht in de eerste helft, maar dwong weinig kansen af. Fortuna Sittard hield de ruimtes zo klein mogelijk en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Bassala Sambou kreeg een goede mogelijkheid op de openingstreffer, doordat André Onana een lange bal verkeerde inschatte. Daley Blind werkte de inzet van Sambou voor de doellijn weg. 

Aan de andere kant stuitte Quincy Promes op Fortuna-doelman Alexei Koselev. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf, waardoor Ajax in de tweede helft aan de bak moest. 

Na de thee was het wél raak voor Promes. Op aangeven van Dusan Tadic was het voor de aanvaller een koud kunstje om de bal over de lijn te tikken.

Door matig uitverdedigen van Fortuna kwam Ajax niet veel later op 2-0. David Neres gaf uiteindelijk het laatste zetje. Promes bevestigde daarna andermaal zijn goede vorm. Hij reageerde attent op de rebound na een schot van Razvan Marin: 3-0.

Uit een pass van de ingevallen Ryan Gravenberch werd het met behulp Fortuna-verdediger Cian Harries 4-0. Harries passeerde zijn eigen keeper. 

Het slotakkoord was ook voor Promes, die de eindstand op 5-0 bepaalde na opnieuw een assist van Tadic.

(FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019