Ajax loopt na rust ver weg bij VVV in Venlo Gepubliceerd op 17-8-2019 | Via fox sports

In een eenzijdige wedstrijd heeft Ajax eenvoudig afgerekend met VVV-Venlo. Enige smetten op de grote zege (1-4) waren het uitvallen van Quincy Promes en Hakim Ziyech.

Kort voor rust opende Hakim Ziyech namens de Amsterdammers de score. Op aangeven van Dusan Tadic maakte Ziyech zijn 75ste Eredivisie-doelpunt. Dertig hiervan waren van buiten het strafschopgebied (waaronder deze tegen VVV).

Een penalty van Dusan Tadic betekende de 0-2. De Serviër kwam voor de 25ste keer tot scoren vanuit een strafschop in de Eredivisie en evenaart daarmee Denny Landzaat (25) als speler die deze eeuw de meeste strafschoppen benutte in de Eredivisie.

Huntelaar
Uit een fraaie aanval scoorde invaller Klaas-Jan Huntelaar: 0-3. De spits is de op drie na oudste Ajacied met een Eredivisie-goal (36 jaar en 5 dagen), hij passeerde door zijn goal tegen VVV Johan Cruijff (35 jaar en 364 dagen).

De 0-4 kwam van de voet van David Neres, die Promes voor rust verving. De Braziliaan was na tien wedstrijden (alle competities) zonder goal of assist weer goed voor een doelpunt, het was zijn langste droogte sinds zijn komst naar Ajax. De Venlose eer werd gered door Evert Linthorst, die een balende André Onana met een laag schot passeerde. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019
Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019