Ajax nog zonder Ziyech, El Khayati twijfelgeval bij ADO Gepubliceerd op 30-11-2018 | Via fox sports

Ajax moet het zondagmiddag tegen ADO Den Haag nog altijd stellen zonder Hakim Ziyech. De spelmaker van de Amsterdammers is nog niet fit, terwijl Nasser El Khayati een twijfelgeval is bij de tegenstander uit Den Haag.

Trainer Erik ten Hag gaf vrijdag op de persconferentie aan dat  Ziyech nog te veel last heeft om zondag in actie te komen. Het is bovendien nog maar de vraag of de oefenmeester wel kan beschikken over Lasse Schöne en Kasper Dolberg. Schöne kampt met bovenbeenklachten terwijl Dolberg last heeft van zijn heup. 

El Khayati
ADO Den Haag moet tegen Ajax mogelijk aantreden zonder clubtopscorer Nasser El Khayati. De middenvelder trainde vrijdag niet mee met de groep en is een vraagteken voor het duel in de Johan Cruijff Arena. Trainer Alfons Groenendijk schat de kans dat El Khayati kan spelen in op vijftig procent en liet weten in ieder geval geen risico te nemen met zijn sterspeler. "We willen hem niet tot de winterstop kwijt zijn."

Ten Hag looft Tadic
Op de persconferentie had Ten Hag lovende woorden over voor Dusan Tadic, die afgelopen dinsdag met twee treffers belangrijk was tegen AEK Athene (0-2 winst). "Dusan traint ontzettend veel individueel. Hij komt 's middags terug of traint langer door om zijn lichaam in topconditie te houden. Hij is een op-en-top prof die niets aan het toeval wil overlaten."

Joël Veltman, die langzaam terugkeert na een operatie aan zijn voorste kruisband, stond vrijdag weer met de groep op het veld. De verwachting is dat de verdediger tijdens de winterstop in Florida weer volledig mee kan trainen. (FOX Sports)

​Het duel tussen Ajax en ADO Den Haag is zondag om 12.15 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

 

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019