Ajax ontvangt ADO, Feyenoord naar Utrecht Published on 22-12-2019 | By fox sports

Nog vier duels te gaan op deze laatste voetbalzondag voor de winterstop. Lees hier alles over de Eredivisie-wedstrijden van vandaag.

Ajax – ADO Den Haag, zondag 12.15 uur, FOX Sports 2

Ajax verloor slechts één van de laatste negentien thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag in de Eredivisie (W14, G4) en wist in twaalf van die duels de nul te houden.

Ajax staat voor het eerst sinds 2015 op twee opeenvolgende Eredivisie-nederlagen waarin de ploeg niet tot scoren kwam, nog nooit overkwam de Amsterdammers dat drie keer op rij in de Eredivisie.

ADO Den Haag kwam niet tot scoren in de laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie; de laatste keer dat de Hagenaars drie keer op rij niet scoorden op vreemde bodem in de competitie was in januari 2017, toen was Ajax de derde tegenstander in die reeks.

FC Groningen – FC Emmen, zondag 14.30 uur, FOX Sports 1

FC Groningen en FC Emmen kwamen elkaar vijftien keer eerder tegen in alle competities, nog nooit eindigde zo’n ontmoeting in een gelijkspel (acht zeges FC Groningen, zeven zeges FC Emmen).

Beide ploegen weten dit kalenderjaar het net moeilijk te vinden. Groningen (veertig) en FC Emmen (42) zijn de minste scorende ploegen die in heel 2019 in actie kwamen in de Eredivisie.

FC Utrecht – Feyenoord, zondag 14.30 uur, FOX Sports 2

FC Utrecht komt voor de honderdste keer in actie tegen Feyenoord in de Eredivisie, Feyenoord is de eerste ploeg die de Domstedelingen minimaal honderd keer treffen (zestien zeges, 29 gelijke spelen en 54 nederlagen).

Utrecht kwam in de laatste twee thuisduels niet tot scoren, de laatste keer dat de ploeg drie opeenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie niet tot scoren kwam was in februari 2010, toen was Feyenoord de tegenstander in het derde duel.

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk, die zijn honderdste Eredivisie-duel kan spelen, ging in 2019 tot dusver 214 dribbels aan in de Eredivisie (waarvan 106 succesvol), minimaal 39 meer dan iedere andere speler; in de afgelopen acht jaar had alleen Oussama Assaidi meer voltooide dribbels in een volledig kalenderjaar (110 in 2011).

Vitesse – VVV-Venlo, zondag 16.45 uur, FOX Sports 1

Vitesse is ongeslagen in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen met VVV-Venlo in de Eredivisie (thuis & uit).

Joseph Oosting is de eerste Vitesse-trainer die de nul wist te houden in zijn eerste twee competitieduels voor de club sinds John van den Brom in 2011, Artur Jorge is de enige trainer die dat deed in zijn eerste drie Eredivisiewedstrijden voor de Arnhemmers. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020
Eredivisie
Oussama Idrissi uitgeroepen tot speler van de maand Published on 17-1-2020
Eredivisie
De 250e van John van den Brom Published on 17-1-2020