Ajax overleeft spannende slotfase en wint op bezoek bij angstgegner FC Utrecht Gepubliceerd op 23-12-2018 | Via fox sports

Ajax heeft gedaan wat het moest doen door te winnen op bezoek bij FC Utrecht. In De Galgenwaard werd het ondanks een enerverend einde 1-3 in het voordeel van de Amsterdammers. Zo blijft winterkampioen PSV in het zicht, op een afstand van twee punten.

Ajax begon sterk aan het duel met FC Utrecht. Kasper Dolberg rondde op aangeven van Daley Blind een snelle uitbraak van de Amsterdammers koelbloedig af: 0-1.

In de tweede helft kreeg Ajax na ingrijpen van de VAR een penalty na vasthouden door Willem Janssen op Dolberg. Dusan Tadic benutte de strafschop feilloos: 0-2.

Het duel tussen werd vlak na de goal van Tadic een paar minuten stilgelegd nadat supporters van de thuisploeg vuurwerk richting doelman André Onana hadden gegooid. Scheidsrechter Dennis Higler ging even naar de kant en verzocht de speaker een boodschap voor te lezen.

Hectische slotfase

FC Utrecht kwam na de hervatting van de wedstrijd sterk terug en maakte het de Amsterdammers in de slotfase nog knap lastig. Basisdebutant Nick Venema deed een kwartier voor tijd nog wat terug met een rake kopbal: 1-2.

Een sterk einde van de wedstrijd was niet voldoende voor een resultaat voor FC Utrecht. In de laatste minuut scoorde Frenkie de Jong de bevrijdende 1-3.

Ajax brak met een belabberde serie uitwedstrijden tegen FC Utrecht. De club wist slechts één van de negen voorgaande competitieduels met de angstgegner in Utrecht winnend af te sluiten. Met de zege herstelde Ajax het verschil van twee punten op koploper PSV. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vacature: Databasemanager Eredivisie CV Gepubliceerd op 18-6-2019
Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019