Ajax slaat terug en dankt Antony voor makkelijke zege op PEC Gepubliceerd op 12-12-2020 | Via fox sports

Ajax heeft na een lastige periode met de uitschakeling in de Champions League teruggeslagen in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff Arena gemakkelijk met 4-0 van PEC Zwolle.

Na elf minuten zat de lijstaanvoerder al op rozen door de 150ste Eredivisie-goal van basisklant Klaas Jan Huntelaar en een prima treffer van de geplaagde Quincy Promes: 2-0.

Bij beide doelpunten kwam de assist op de naam te staan van Antony. Met twee fijne voorzetten bediende de Braziliaan zijn mede-aanvallers. Zelf mocht de buitenspeler in de 35ste minuut ook een goal maken. Ryan Gravenberch verzorgde de assist bij de 3-0.

Debutantenbal in tweede helft

In het tweede bedrijf liet Ajax de teugels vieren en werd er weinig meer gecreëerd. Wel liet trainer Erik ten Hag nog jeugdspelers Kenneth Taylor en Victor Jensen debuteren.

Ook Devyne Rensch maakte nog speelminuten voor de Amsterdammers. De jonge linksback viel al eerder in tegen FC Emmen. 

Gravenberch maakte in de laatste minuut nog op fraaie wijze de vierde voor Ajax. Door de zege spoelen de Amsterdammers de nare smaak van de uitschakeling in de Champions League gedeeltelijk weg. Koploper Ajax kan nu morgen achteroverleunen en kijken wat de achtervolgende concurrentie doet.

De ploeg van John Stegeman blijft zonder zege in Amsterdam in de Eredivisie. PEC Zwolle blijft na de nederlaag staan op de elfde plaats in de competitie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021