Ajax stelt Marcel Keizer aan als nieuwe trainer Geplaatst op 17-6-2017 | Via fox sports

Marcel Keizer is de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers maakten zaterdagmiddag bekend dat de oefenmeester voor twee jaar tekent.

In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen. De 48-jarige Keizer was het afgelopen seizoen als trainer verantwoordelijk voor Jong Ajax, waarmee hij tweede werd in de Jupiler League. Hij volgt Peter Bosz op, die eerder deze maand naar Borussia Dortmund vertrok.

Voor zijn komst naar Ajax was Keizer werkzaam als hoofdtrainer van FC Emmen, SC Cambuur - waar hij ook technisch manager was - en Telstar.

Keizer, een volle neef van Ajax-legende Piet Keizer, speelde vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Eerst intern kijken
"Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het technisch hart de geschikte kandidaat", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar. "Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging."

"Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt."

Speelwijze van afgelopen jaar
Keizer laat op zijn beurt weten dat hij vertrouwen voelt vanuit  de organisatie. "Dit is uiteraard een hele mooie kans die ik met beide handen beetpak. Momenteel heb ik nog vakantie maar ik zet binnenkort vol trots mijn handtekening onder het nieuwe contract."

"Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken."

Assistenten
Aron Winter en Hennie Spijkerman werden de afgelopen weken nadrukkelijk genoemd als mogelijke assistenten van Keizer. Spijkerman vervulde deze rol vorig seizoen ook in de staf van Bosz. Winter stond aan het roer van Ajax onder 19. Die functie bekleedt hij komend voetbaljaar in ieder geval niet. Ajax maakte zaterdag bekend dat John Heitinga hem opvolgt. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Fox Sports Maak kans op fantastische voetbalprijzen! Geplaatst op 11-12-2017
Fox Sports Het Eredivisie elftal van de maand november Geplaatst op 30-11-2017
Fox Sports Zakaria Labyad is Eredivisie Speler van de Maand Geplaatst op 28-11-2017
Fox Sports Nieuwe Bosatlas zet Nederlands voetbal op de kaart Geplaatst op 15-11-2017
Fox Sports John Jaakke voorzitter van de RvC Eredivisie CV Geplaatst op 16-11-2017