Ajax vestigt nieuw doelpuntenrecord en legt druk weer bij PSV Gepubliceerd op 23-4-2019 | Via fox sports

In de 32ste speelronde van de Eredivisie heeft Ajax dinsdagavond geen fout gemaakt tegen Vitesse. Door doelpunten van Ziyech, Tadic (2x) en De Ligt wonnen de Amsterdammers met 4-2.

Met een puntgave assist bracht Dusan Tadic collega-aanvaller Hakim Ziyech in stelling om de 1-0 te maken. Na de rust leidde een overtreding op Matthijs de Ligt tot een penalty, die door Tadic overtuigend werd benut.

De Ligt - Schöne
De Ligt zelf kopte even later de 3-0 tegen de touwen uit een hoekschop van Lasse Schöne. Hetzelfde recept als in de return van de kwartfinale in de Champions League tegen Juventus, waarmee De Ligt matchwinner werd (1-2). 

Navarone Foor deed wat terug voor de bezoekers uit Arnhem. Ajax incasseerde daarmee in de laatste vier thuisduels in de Eredivisie telkens minstens één tegendoelpunt, de langste reeks voor de Amsterdammers sinds september 2014 (toen 5).

Tadic

Invaller Jurgen Ekkelenkamp werd door Vitesse-captain Maikel van der Werff onderuitgehaald, waardoor Tadic mocht aanleggen voor zijn tweede: 4-1. De Serviër benutte dit seizoen negen penalty's in de Eredivisie, het hoogste aantal voor een speler van Ajax sinds Marco van Basten in 1985/86 (ook negen).

Vitesse-wissel Oussama Darfalou kopte op aangeven van Tim Matavz nog een tweede Arnhemse treffer binnen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019