Ajax volgt situatie Vertonghen bij Tottenham nauwlettend Gepubliceerd op 9-2-2020 | Via fox sports

Ajax heeft een eventuele comeback van Jan Vertonghen nog niet uit het hoofd gezet. De 32-jarige verdediger van Tottenham Hotspur, die in het bezit is van een aflopend contract, is niet langer een basisspeler in Noord-Londen.

Vertonghen bivakkeerde de laatste tijd geregeld op de bank. Ook werd hij een aantal keren gewisseld door trainer José Mourinho, onder meer tot zijn ogenschijnlijk grote verdriet tijdens het bekerduel met Southampton van afgelopen woensdag.

"Hij heeft een verleden bij Ajax, natuurlijk volgen wij zijn situatie nadrukkelijk", zei Ajax-trainer Erik ten Hag zondag bij het programma Rondo op Ziggo. "Je moet ook kijken naar de positie waarop iemand kan spelen. Als dat bij elkaar komt, de beschikbaarheid en de positie waarop iemand speelt, dan is hij een optie."

Interesse

Eerder gaf Ajax al blijk van interesse in Vertonghen. Zo gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars vorig seizoen al aan dat hij de ex-Ajacied gesproken had over een eventuele terugkeer. De verdediger vond indertijd een rentree nog te vroeg.

Vertonghen speelde tussen 2006 en 2012 voor de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarmee hij twee landstitels en een KNVB Beker veroverde. De Belgische international vertrok in de zomer van 2012 naar Tottenham. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020