Ajax-doelman Onana test negatief en keert terug bij Ajax Gepubliceerd op 8-10-2020 | Via fox sports

André Onana keert vrijdag terug op het trainingsveld van Ajax. De doelman uit Kameroen heeft volgens media uit zijn geboorteland eerder positief getest op het coronavirus.

"Ik ben weer thuis en voel me goed. Vandaag heb ik negatief getest op het coronavirus, waardoor ik morgen weer kan trainen op De Toekomst. Bedankt voor alle attente berichtjes", schreef de 24-jarige Onana op Instagram.

Onana kon deze week gewoon in Amsterdam blijven, omdat Kameroen een trainingskamp heeft belegd op Nederlandse bodem. De Afrikaanse voetballers verblijven in een hotel in Amsterdam en trainen op de velden van de Koninklijke HFC in Haarlem. Onana was daar eerder in de week gewoon op te zien.

De keeper ontbreekt vrijdag in de oefeninterland tegen Japan. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Ajax heeft vier andere Afrikaanse internationals deze week thuisgehouden. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) waren allemaal opgeroepen voor hun land, maar ze zouden voor oefeninterlands naar landen moeten waar code oranje of rood voor geldt. Ajax stond dat niet toe. Onana mocht wel gaan, omdat Kameroen naar Nederland kwam. (FOX Sports)

onana

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020