Ajax-huurling Orejuela blijft permanent bij Cruzeiro Published on 11-1-2020 | By fox sports

Ajax heeft de Colombiaanse verdediger Luis Orejuela verkocht aan Cruzeiro. De 24-jarige verdediger speelt al een jaar op huurbasis voor de Braziliaanse club, dat in de huurovereenkomst een optie tot koop had bedongen. Die optie is nu gelicht.

Cruzeiro meldde de overname een kleine twee weken geleden al, maar Ajax bevestigde het nieuws zaterdag pas. Het definitieve akkoord is nog wel onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden.

Ajax nam Orejuela in de zomer van 2017 voor ruim 3,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. De Colombiaan, die een contract tot de zomer van 2022 ondertekende, wist echter nooit een basisplaats te veroveren. Hij speelde slechts vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Orejuela kwam vooral uit voor Jong Ajax, waarmee hij in zijn eerste seizoen kampioen van de eerste divisie werd.

In dienst van Cruzeiro debuteerde de Colombiaan afgelopen jaar in de nationale ploeg. De Braziliaanse club maakte kort voor de jaarwisseling al bekend dat het 50 procent van de transferrechten op Orejuela had gekocht. Ajax bevestigt dat nu sprake is van een definitieve overgang. (FOX Sports/ANP)

Highlighted

Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020
Eredivisie
Oussama Idrissi uitgeroepen tot speler van de maand Published on 17-1-2020
Eredivisie
De 250e van John van den Brom Published on 17-1-2020