Alan Pardew maakt het seizoen af bij ADO Den Haag Published on 24-12-2019 | By fox sports

Alan Pardew wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De Haagse club en de 58-jarige Engelsman zijn akkoord over een samenwerking tot het einde van het seizoen. Pardew neemt assistent Chris Powell mee.

Pardew bood zelf zijn diensten aan in Den Haag. Eerder was hij werkzaam voor Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. De Brit zat zonder club na zijn vertrek bij West Bromwich Albion in 2018.

Met Pardew komt er een verrassende opvolger voor Fons Groenendijk, die begin december zelf opstapte bij ADO. Na het vertrek van Groenendijk bij ADO Den Haag zat Dirk Heesen als interim-coach op de bank, nadat Maurice Steijn een tussentijdse terugkeer naar Den Haag afwees. 

Maandag verlengde ADO het contract van Heesen, die onder Pardew weer terugkeert in de rol van assistent. Ook Raymond Mulder (keeperstrainer) en John Nieuwenburg (fysiektrainer) blijven langer aan de club verbonden.

"Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie", zegt Pardew in een reactie op de website van ADO. "De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren."

Algemeen directeur Mohammed Hamdi, die eerder Maurice Steijn polste voor een terugkeer naar Den Haag, ziet in de eigenzinnige Engelsman de juiste trainer om ADO in de Eredivisie te houden. "Hij beschikt over veel ervaring en dat is belangrijk in de huidige situatie." (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020