Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019 | Via fox sports

Jan de Jong is na ruim anderhalf jaar alweer vertrokken bij Feyenoord. De algemeen directeur ligt, als het gaat over het te voeren beleid, niet op dezelfde lijn met de raad van commissarissen.

"Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden. Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld", zegt De Jong op de website van Feyenoord. 

 

De Jong begon op 1 november 2017 bij Feyenoord, als opvolger van de naar de KNVB vertrokken Eric Gudde. Bij zijn aanstelling zei De Jong dat hij met Feyenoord weer structureel in de top van het voetbal wilde komen, met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Het is nog niet duidelijk wie de 52-jarige De Jong, die eerder 24 jaar lang bij omroep NOS werkte, als algemeen directeur opvolgt. "We verwachten een opvolger op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen", aldus voorzitter Toon van Bodegom. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode."

Onlangs vertrok technisch directeur Martin van Geel al bij Feyenoord. De Brabander vond dat er de laatste tijd te veel negatieve aandacht voor hem was. Feyenoord slaagde er niet in op korte termijn een opvolger te vinden. Sjaak Troost is daarom op interim-basis aangesteld, tot 1 februari 2020.  (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019