Alle betaald voetbal-duels in Brabant zijn dit weekend afgelast Gepubliceerd op 10-3-2020 | Via fox sports

Er is besloten om dit weekend geen wedstrijden in de Eredivisie af te werken in Noord-Brabant om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie van de Brabantse burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch), Theo Weterings (Tilburg) en John Jorritsma (Eindhoven).

Daardoor gaan de wedstrijden Willem II - Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen niet door. In de Keuken Kampioen Divisie zou TOP Oss thuis spelen tegen FC Den Bosch. Het is nog niet bekend wanneer de duels worden ingehaald.

PSV heeft begrip voor het besluit om alle grote sportevenementen in Noord-Brabant vanwege de uitbraak van het coronavirus voorlopig niet door te laten gaan. "Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen", stelt de Eindhovense voetbalclub, die zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Emmen zou spelen.

De burgemeesters hebben geen besluit genomen over het amateurvoetbal, omdat daar geen tribunes vol toeschouwers zijn, zoals bij het profvoetbal. Als de KNVB tot de conclusie komt dat het amateurvoetbal niet door kan gaan, "zouden wij dat ondersteunen", stelden de burgemeesters.

De voetbalbond liet weten woensdag met alle clubs uit het betaalde voetbal rond de tafel om te praten over de uitbraak van het virus. 

Sjoerd Mossou wist maandag bij Voetbalpraat te melden dat het uitgangspunt van de KNVB m.b.t. corona liever uitstel dan geen publiek is. Iets waar Kenneth Perez het volkomen mee eens was.

De invloed van het coronavirus op de sportevenementen wordt steeds groter. In de Ligue 1 wordt tot 15 april achter gesloten deuren gespeeld. Ook steeds meer duels in de Europa League, Champions League, Bundesliga en La Liga worden zonder fans gespeeld. Het tennistoernooi Indian Wells werd ook al afgelast. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020