Alle voetbalwedstrijden deze maand afgelast Gepubliceerd op 12-3-2020 | Via fox sports

Alle voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in Nederland zijn komende week uitgesteld. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport, bracht op een persconferentie naar buiten dat alle grote evenementen in Nederland met meer dan honderd personen worden geannuleerd. 

​De maatregel geldt voor alle duels tot en met 31 maart, zo bevestigt de KNVB. Ook voor alle amateurwedstrijden geldt de maatregel.

Woensdag gaf de voetbalbond al aan het RIVM te volgen in de maatregelen. Bovendien liet Eric Gudde weten dat de voetbalbond de wedstrijden liever niet zonder publiek wilde laten doorgaan.

De 27ste speelronde zou van 13 tot en met 15 maart plaatsvinden, de 28ste van 20 tot en met 22 maart. Op zondag 22 maart zou de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gespeeld worden.

Buitenland

Veel voetbalcompetities in het buitenland gingen al voor. Zo is La Liga in Spanje twee speelrondes uitgesteld door het coronavirus. Spelers van Real Madrid zijn in quarantaine geplaatst. Ook in Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken wordt er niet gevoetbald.

In België, Duitsland, Portugal en Frankrijk wordt er achter gesloten deuren dit weekend. 

Topoverleg

Dinsdag komt de UEFA bijeen om met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten bonden en bestuurders van clubs om de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te bespreken.

Op de agenda staat onder meer de voortgang van de nationale en Europese competities, evenals het EK van komende zomer. Heel wat nationale competities zijn stilgelegd vanwege het coronavirus. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020