'Alleen Ten Hag en Tuchel kandidaat voor vacature Bayern' Gepubliceerd op 8-11-2019 | Via fox sports

Ajax moet ernstig rekening houden met een vertrek van trainer Erik ten Hag na dit seizoen, meldt De Telegraaf. Ten Hag is samen met Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel de enige overgebleven kandidaat voor de vacante trainerspositie bij Bayern München.

Ten Hag liet eerder weten het seizoen af te maken bij de Amsterdammers. Toch voelde hij zich wel gevleid door de interesse van de Duitse recordkampioen, zo zei hij op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Chelsea in de Champions League. 

"Ik voel een sterke band met mijn spelers en met Ajax", zei de oefenmeester. "Ik kan bevestigen dat ik het seizoen afmaak bij Ajax. Bayern is een fantastische club. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Het zit nog steeds in mijn hart, maar ik ben nu trainer van Ajax."

De Telegraaf schrijft dat de oefenmeester geen vertrekclausule in zijn contract heeft, dat nog tot medio 2020 doorloopt. Ajax zal niet in de weg gaan liggen wanneer Bayern zich meldt in Amsterdam, zo liet technisch directeur Marc Overmars al doorschemeren in een interview voor de Klassieker tegen Feyenoord.

Arsène Wenger is de beoogd interim-trainer van Bayern. Duitse media meldden deze week dat de Fransman geen kandidaat is. Echter, laat Wenger in gesprek met beIN Sports weten dat er een gesprek met de clubleiding op de planning staat. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020