Almere City met pijn en moeite langs TOP Gepubliceerd op 20-2-2021 | Via ESPN

Ploeg van Ole Tobiasen wint met 2-4 op bezoek in Oss.

Almere City FC heeft met veel pijn en moeite gewonnen bij TOP Oss: 2-4. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie had het nodige geluk nodig, waarbij een treffer van Thomas Verheydt werd goedgekeurd terwijl er veel twijfels waren of deze wel de doellijn was gepasseerd.

Verheydt opende na zeven minuten de score. Daniel Breedijk volgde zijn voorbeeld na 31 minuten met een kopbal op een mooie pass van Ryan Koolwijk. Na rust kwam TOP Oss terug in het duel. De Belgische middenvelder Philippe Rommens schoot de ploeg van Klaas Wels terug in de wedstrijd en Kyvon Leidsman bezorgde de thuisploeg in de 72ste minuut zelfde de gelijkmaker.

Yeboah

John Yeboah, gehuurd van Willem II, bezorgde Almere City in de 81e minuut met een rake kopbal opnieuw een voorsprong. De Deen Elias Sørensen besliste het duel pas diep in de extra tijd.

De bezoekers verloren begin februari met 4-0 van NAC Breda en leden ook dinsdag een nederlaag, tegen Helmond Sport (2-1). Het maakt de wedstrijd van volgende week tussen Almere City en SC Cambuur alleen maar spannender. Het verschil tussen beide ploegen is vier punten.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021