Almere City verrast: Gertjan Verbeek nieuwe hoofdtrainer Gepubliceerd op 7-6-2021 | Via ESPN

Ervaren coach tekent voor twee seizoenen in Almere.

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer van Almere City. De 58-jarige coach tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Almere was op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Ole Tobiasen. Jeroen Rijsdijk had tijdelijk de taken van Tobiasen overgenomen tot er een definitieve opvolger werd aangesteld. Rijsdijk slaagde er niet in om het team naar de Eredivisie te brengen. 

Verbeek zat sinds zijn vertrek bij Adelaide United zonder club. In april verbrak hij zelf het contract met het team uit de Australische A-League. De ervaren coach was eerder in Nederland actief bij sc Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord, AZ en FC Twente. In Duitsland werkte hij voor Bochum en Nürnberg.

'Ultiem topsportklimaat'
"Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken", aldus Verbeek. "De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig."

Met Verbeek haalt Almere City nu een gerenommeerde trainer in huis, die in 2013 met AZ de KNVB-beker won. "Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen", zegt technisch manager Teun Jacobs.

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021