Arweiler schiet ADO Den Haag langs AZ Gepubliceerd op 29-8-2020 | Via fox sports

ADO Den Haag heeft AZ verslagen in een oefenwedstrijd: 1-0. De Duitser Jonas Arweiler maakte het enige doelpunt voor zijn nieuwe club uit de Hofstad.

AZ speelde niet in de sterkst mogelijk opstelling. Zo hield trainer Arne Slot zijn aanvaller Calvin Stengs en verdediger Ron Vlaar aan de kant. Het duo speelde woensdag wel mee in het duel met Viktoria Plzen (3-1) in de tweede voorronde van de Champions League. Dani de Wit verscheen ook niet aan de aftrap.

AZ wordt maandag tijdens een loting gekoppeld aan een tegenstander voor de derde voorronde. Dinamo Kiev, Benfica en AA Gent zijn de mogelijke tegenstanders van de formatie uit Alkmaar.

AZ speelde in Den Haag de zevende oefenwedstrijd in de voorbereiding. Alleen van Lille OSC werd gewonnen: 2-1.

Oranje

Arne Slot is blij met de uitverkiezing van Owen Wijndal bij AZ. "Dat vind ik ook terecht. Hij speelt goed en met de afwezigheid van Daley Blind vind ik het logisch dat hij erbij zit"

De trainer van AZ reageerde ook op de afwezigheid van Calvin Stengs bij Oranje. "Daar ben ik eerlijk gezegd niet rouwig om. We kunnen hem nu twee weken optrainen en weten zeker dat hij dan een wedstrijd kan spelen. (ANP/FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020