AZ - Ajax mogelijk toch in Alkmaar Published on 26-11-2019 | By fox sports

De wedstrijd tussen AZ en Ajax wordt op 15 december mogelijk tóch in Alkmaar gespeeld. Eerder op dinsdag meldde AZ nog dat de gemeente niet wilde meewerken aan de plannen om het duel in het AFAS Stadion af te werken.

"Indien de voetbalclub in de komende twee weken de ontbrekende gegevens aanlevert en het totale onderzoek aantoont dat het stadion voldoet aan de minimale wettelijke norm, kan de aanschrijving deels of geheel van het stadion. Dan is het ook toegestaan dat er supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn", schrijft de gemeente in een verklaring.

"Concluderend stellen de gemeente en TNO dat er gespeeld kan worden in het stadion. Of dit met of zonder publiek is, hangt af van de toets van de gemeente en de medewerking van AZ aan een visuele inspectie in het stadion zelf. De veiligheid van de supporters staat daarbij voorop."

De gemeente meent dat met AZ is overeengekomen dat de club op 1 november de rapportages over de veiligheid van het stadion aangeleverd zou hebben, maar dat daar door de club niet aan is voldaan. De gemeente en TNO hebben onder meer hun zorgen uitgesproken over de tribune voor het hoofdgebouw.

AZ stelde eerder dat de gemeente Alkmaar voortdurend aanvullende vragen had die in de beleving van AZ geen relatie hebben met het veilig kunnen spelen en vrijgeven van het stadion. De club zei zich te "beraden op stappen die gezet kunnen worden om deze impasse te doorbreken".

Uiterlijk begin volgende week verwacht de gemeente Alkmaar uitsluitsel te kunnen geven aan AZ. De Alkmaarse club speelt sinds het instorten van het stadiondak, op 10 augustus, nagenoeg alle thuiswedstrijden in Den Haag. (FOX Sports/ANP)

Het Europa League-duel AZ - Partizan Belgrado zie je donderdag om 18.50 uur LIVE op FOX Sports 1

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019