AZ rekent eenvoudig af met armoedig ADO Gepubliceerd op 7-3-2020 | Via fox sports

AZ heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. De Alkmaarders wonnen zes dagen na hun overtuigende zege op Ajax (0-2) ook van ADO Den Haag: 4-0.

AZ nam gauw afstand van ADO. Teun Koopmeiners benutte in de dertiende minuut een strafschop na een overtreding van Laurens De Bock op Dani de Wit. In de negentiende minuut zorgde Owen Wijndal, na een goede combinatie met Oussama Idrissi, met zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor de 2-0. 

Diep in de tweede helft was Koopmeiners trefzeker uit een vrije trap. De aanvoerder staat dit seizoen in de Eredivisie op elf doelpunten, waarvan negen uit strafschoppen en twee uit directe vrije trappen. De 4-0 kwam in de slotfase op naam van Ferdy Druijf. Ook voor de invaller betekende dat zijn eerste treffer in de Eredivisie. 

ADO leek machteloos in Alkmaar. De ploeg van trainer Alan Pardew kwam in het duel slechts tot één schot op doel. De Haagse club zit door het verlies nog dieper in de problemen en moet vrezen voor degradatie. De achterstand op Fortuna Sittard en PEC Zwolle bedraagt zeven punten. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020