AZ buigt achterstand om in sensationele vijfklapper tegen Willem II Gepubliceerd op 20-12-2020 | Via fox sports

AZ heeft opnieuw gewonnen in de Eredivisie onder trainer Pascal Jansen. In eigen huis boog de AZ een 2-0 achterstand tegen Willem II om in een sensationele 5-3 overwinning. AZ-captain Teun Koopmeiners was met twee goals en een assist van grote waarde.

Nog voor rust bracht Koopmeiners AZ naast Willem II en kort na rust stelde hij Calvin Stengs in staat er 3-2 van te maken. Met een fraai schot van afstand maakte Fredrik Midtsjø er 4-2 van, waarna Koopmeiners vanaf elf meter voor 5-2 mocht aanleggen voor zijn negende van het seizoen. Hij gunde de penalty echter aan de Zweed Jesper Karlsson, die zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte. Vlak voor tijd maakte Ché Nunnely er nog 5-3 van.

AZ had de laatste vier duels met Willem II niet gewonnen. Vorig seizoen werd het in Alkmaar 1-3. Dat was in januari ook de laatste uitwedstrijd die de Tilburgers wonnen in de Eredivisie.

Bij AZ ontbrak Albert Gudmundsson om disciplinaire redenen in de selectie. Zakaria Aboukhlal had een basisplaats. Halverwege de eerste helft bewees Aboukhlal AZ een slechte dienst door de bal uit een corner van Willem II in zijn eigen doel te werken. Mike Trésor maakte er uit een penalty 0-2 van, maar niet veel later leidde Koopmeiners de inhaalrace van AZ in.

AZ blijft zevende en bezorgde nummer 16 Willem II al de negende nederlaag van het seizoen. AZ komt voor de winterstop nog twee keer in actie; woensdag thuis tegen Vitesse en zondag uit tegen FC Utrecht. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021