AZ dacht aan niemand anders: Pascal Jansen krijgt het volledige vertrouwen Gepubliceerd op 7-12-2020 | Via fox sports

Onder leiding van debuterend hoofdcoach Pascal Jansen ging AZ zondag thuis met 1-2 ten onder tegen FC Groningen. Voorafgaand aan het duel ging het vooral over het ontslag van Arne Slot, maar gaf AZ-directeur voetbalzaken Max Huiberts ook aan het volle vertrouwen te hebben in de nieuwe hoofdcoach.

"We hebben niet met andere partijen gesproken. Voor ons is Pascal de man. In ieder geval tot het einde van het seizoen, maar de langere termijn zou zomaar kunnen", zei Huiberts over de afspraak die is gemaakt met Jansen. Op de vraag of er in de winterstop nog wordt verder gekeken naar andere trainers reageerde de directeur verbaasd. "Als je vertrouwen hebt in iemand ga je niet met andere trainers praten".

Het doorschuiven van Jansen als hoofdtrainer was voor vrijwel iedereen een verrassing. Er werden een aantal bekende namen aan de Alkmaarders gelinkt. AZ-clubicoon Barry van Galen opperde 'kind van de club' Phillip Cocu, die vorige maand werd ontslagen bij Derby County.

Ook de naam van Giovanni van Bronckhorst werd genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Slot. De oud-trainer van Feyenoord stapte vorige week op bij Guangzhou R&F om meer tijd door te brengen met zijn gezin in Nederland.

Wie is Pascal Jansen?

Pascal Jansen was tussen 2015 en 2017 hoofdtrainer van Jong PSV. Hij leidde de Eindhovense beloften naar de elfde en vierde plaats (inclusief een periodetitel) in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor was de 47-jarige coach verantwoordelijk voor PSV Onder-19. Ook was hij bij de Eindhovenaren nog een jaar hoofd jeugdopleidingen.

In 2018 verliet Jansen na vijf jaar de club, waarna latere PSV-hoofdtrainer Ernest Faber zijn functie overnam. Jansen vertrok naar AZ op te functioneren in de rol als assistent. Eerst onder John van den Brom en sinds begin vorig seizoen onder inmiddels voorganger Slot.

Als jeugdvoetballer was Jansen ook al actief bij de Alkmaarders. Hij speelde eveneens in de jeugd bij Ajax, HFC Haarlem en Telstar, maar door een blessure haalde hij als speler nooit het betaald voetbal. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021