AZ gaat ingestort dak fors vernieuwen en kijkt naar uitbreiding Gepubliceerd op 30-8-2019 | Via fox sports

AZ gaat het ingestorte dak van het AFAS Stadion vernieuwen, zo heeft algemeen directeur Robert Eenhoorn vrijdag bekend gemaakt.

"We stonden voor twee keuzes, het dak herstellen of het dak hernieuwen," aldus Eenhoorn. "We hebben ervoor gekozen om drie vierde van de kap te vernieuwen. We gaan bij de verbouwing ook andere delen van het stadion meteen aanpakken, we denken daarbij aan uitbreiding en het verbeteren van het comfort." 

"We weten nog niet wanneer we gaan starten met de verbouwing en hoe lang het duurt. We denken dat de verbouwing sneller gaat dan bij het herstellen van de kap."

Het dak van het stadion is ingestort doordat de harde wind het naar beneden drukte. De dakconstructie was niet ontworpen op zo'n neerwaartse windbelasting. Bovendien waren lasverbindingen in de draagconstructie te dun en was de constructie door eerdere stormen al verzwakt.

Dit stelde Erik Middelkoop van Royal Haskoning DHV vrijdagmiddag. Het bedrijf onderzocht waarom het stadiondak deels instortte en presenteerde in het AFAS Stadion de voorlopige bevindingen. Volgens hem is bij het ontwerp, de doorberekening en de productie "heel veel misgegaan".

Op 10 augustus stortte een deel van de overkapping van de tribune in tijdens een storm. Niemand raakte gewond, doordat de tribune niet bezet was. Het terrein van het stadion is voorlopig niet toegankelijk en de club moet elders trainen en de wedstrijden spelen.(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020