AZ kan tegen FC Twente weer beschikken over Wijndal Gepubliceerd op 14-2-2020 | Via fox sports

Owen Wijndal is zaterdag tegen FC Twente weer beschikbaar bij AZ. De linksback is hersteld van de bovenbeenblessure die hem woensdag het verloren bekerduel met NAC Breda (1-3) kostte.

Trainer Arne Slot kan in Enschede niet over Ron Vlaar beschikken. De ervaren verdediger heeft nog te veel last van een bovenbeen. Voor de coach van AZ is het geen uitgemaakte zaak dat Jordy Clasie weer op de positie van Vlaar start. Ramon Leeuwin zou ook centraal achterin kunnen beginnen.

AZ staat tweede in de Eredivisie, met een achterstand van drie punten op koploper Ajax dat zondag hekkensluiter RKC Waalwijk ontvangt. FC Twente is na negen competitiewedstrijden met slechts een overwinning afgezakt naar de dertiende positie.

Het is niet alleen onrustig bij FC Twente wegens de tegenvallende prestaties van de afgelopen maanden. Trainer Gonzalo Garcia staat ook onder druk omdat hij de afgelopen weken publiekslieveling Wout Brama negeerde. Brama is voor het duel met AZ wel weer in de selectie opgenomen

AZ-trainer Slot weet niet precies wat hij kan verwachten in Enschede. "Er waren alweer 27.000 kaarten verkocht. Ik denk dat de fans daar Twente in het begin van de wedstrijd zeker gaan steunen. Misschien verandert dat als het duel een bepaalde kant op gaat. Dat is afwachten."  (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020