AZ laat Utrecht in extremis langszij komen Gepubliceerd op 27-12-2020 | Via fox sports

In de laatste Eredivisiewedstrijd van 2020 hebben FC Utrecht en AZ gelijk gespeeld. Het inhaalduel van de oorspronkelijke seizoensopening eindigde in 2-2.

AZ, met Hakon Evjen op het middenveld, nam het initiatief in de Galgenwaard. De eerste waarschuwingsschoten kwamen van Jesper Karlsson (afstandsknal) en Teun Koopmeiners (vrije trap), die centraal achterin de plek innam van de geblesseerde Timo Letschert.

De eerste kans voor Utrecht, dat Mihoun Mahi mistte en Simon Gustafson in de basis zag terugkeren, werd na een half uur spelen gelijk een doelpunt. Eljero Elia controleerde op het randje van buitenspel een dieptepass van Mark van der Maarel, omspeelde keeper Marco Bizot en maakte zijn tweede van het seizoen. Vlak daarna werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar de inzet van Gyrano Kerk ging rakelings naast.

AZ bijt terug

De bezoekers kwamen na rust vol strijdlust uit de kleedkamer. Karlsson en Myron Boadu kregen kansen op de gelijkmaker, maar Eric Oelschlägel hield zijn doel schoon, waarna supersub Ferdy Druijf mocht opdraven van Pascal Jansen. Een handsbal van Gustafson leidde vervolgens tot een penalty, die Koopmeiners via de voet van Oelschlägel door het midden binnenschoot.

De thuisploeg bleef onder druk staan en kwam goed weg toen Boadu een teenlengte tekort kwam voor de voorsprong. Aan de andere kant werd Bizot tot een redding gedwongen toen Kerk de Alkmaarse verdedigingslinie passeerde. Met nog zeven minuten op de klok kwam AZ op voorsprong, Calvin Stengs kapte Joris van Overeem uit en schoot van buiten de zestien meter met zijn rechtervoet binnen. Invaller Adrián Dalmau redde in de extremis een punt voor Utrecht.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen nauwelijks iets op. AZ staat nog steeds op de vijfde plaats, met zeven punten achter koploper Ajax en Utrecht blijft koploper van het rechterrijtje met zeventien punten. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021