AZ legt doelman Bizot vast tot 2022 Gepubliceerd op 11-2-2020 | Via fox sports

Marco Bizot heeft zijn contract bij AZ verlengd tot medio 2022: ''Het gevoel bij AZ is ultiem.'' AZ maakte het nieuws dinsdag op een ludieke manier bekend via Twitter en Instagram.

Er was een video te zien waarin er een baksteen op een muur werd gemetseld. Op die steen stond het jaar 2022. Er stond verder niet bij dat het over Bizot ging maar een aantal oplettende fans had het al snel door. 

Bizot is bezig aan zijn derde jaar bij AZ. "Waarom het zo goed klikt?" vraagt hij zich af. "Omdat het gevoel hier gewoon ultiem is. De connectie met de club, de fans en de omgeving. Dat is gewoon optimaal. In tweeënhalf jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben een betere keeper en een beter mens geworden."

"Marco doet het hartstikke goed, hij is een heel stabiele factor in het team", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "We zijn dus blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen."

De Nederlandse keeper heeft tot nu toe een geweldig seizoen in Alkmaar en hij behoort tot een van de minst gepasseerde keepers van Europa. Alleen Liverpool-keeper Alisson Becker kreeg in competitieverband minder doelpunten tegen. Bizot speelde eerder voor onder meer Cambuur, FC Groningen en het Belgische Genk. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020