AZ legt Sugawara vast tot 2025 Gepubliceerd op 23-2-2020 | Via fox sports

Yukinari Sugawara blijft ook de komende jaren speler van AZ. De Alkmaarse club zet het huurcontract van de 19-jarige Japanner om in een definitief dienstverband. Sugawara tekent een contract tot 2025.

Sugawara kwam aan het begin van dit seizoen op huurbasis over van Nagoya Grampus. De Alkmaarders hebben de optie tot koop in het contract van de rechtsback nu al gelicht. 

"Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

"De overstap naar AZ is één van de kostbaarste dingen in mijn leven", zegt Sugawara in een interview op de clubwebsite, waarin hij de wedstrijd op Old Trafford noemt als één van zijn hoogtepunten tot nu toe. "Maar mijn mooiste herinnering is de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het was mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie en ik scoorde gelijk. Ik was toen zo blij en 'excited'. Dat moment koester ik."

Tot nu toe kwam Sugawara, die in Alkmaar geldt als één van de publiekslievelingen, in vijftien competitiewedstrijden in actie. Daarin scoorde hij twee keer. Verder kwam Sugawara zeven keer uit in de Europa League, één keer in de TOTO KNVB Beker en vijf wedstrijden namens Jong AZ. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Focus op verantwoord uitspelen competities Gepubliceerd op 7-4-2020
Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020