AZ met ijzersterke verdediging naar vijfde zege op rij Published on 1-12-2019 | By fox sports

AZ is in het spoor van Ajax gebleven met een 1-0 zege op VVV-Venlo. Yukinari Sugawara maakte voor rust de enige treffer van het duel.

Het was alweer de vijfde competitiezege op rij voor de Alkmaarders, die geen doelpunt hoefden te slikken tijdens deze vijf wedstrijden.

Bij AZ had Jordy Clasie voor de derde keer dit seizoen een basisplaats. Hij speelde in plaats van Pantelis Hatzidiakos, die donderdag een zware knieblessure had opgelopen tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Partizan Belgrado. Sugawara verving daarnaast vlak voor de wedstrijd de zieke Fredrik Midtsjø.

Ondanks de wisselingen begon AZ sterk en creëerde een reeks kansen. Owen Wijndal zag een inzet op de doellijn gered worden, terwijl onder meer Clasie en Calvin Stengs het vizier niet op scherp hadden.

Het thuispubliek in het Cars Jeans Stadion moest echter geduld hebben tot vijf minuten voor rust, voordat er gejuicht kon worden. En het was uiteindelijk juist de late invaller Sugawara die de ban brak. De Japanner versloeg VVV-keeper Thorsten Kirschbaum met een diagonaal schot in de verre hoek. Sugawara stak vervolgens Hatzidiakos een hart onder de riem door het shirt van de Griek te tonen.

 

Oussama Idrissi, Myron Boadu en Teun Koopmeiners waren in de mindere tweede helft nog dicht bij een tweede treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning blijft de achterstand op koploper Ajax zes punten. Over twee weken staat de clash tussen de twee ploegen uit Noord-Holland op de rol. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019