AZ met speels gemak langs Heerenveen Gepubliceerd op 8-11-2020 | Via fox sports

AZ heeft zondag geen kind gehad aan sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 0-3 voor de bezoekers. Het was pas de tweede overwinning dit seizoen voor de ploeg van Arne Slot, na een dramatische seizoenstart..

AZ kwam donderdag nog in actie in de Europa League tegen Real Sociedad, maar van vermoeidheid leek geen sprake.

Na een klein half uur opende aanvoerder Teun Koopmeiners de score door een penalty binnen te schieten. Het was zijn veertiende treffer van de zeventien pingels die hij mocht nemen in de Eredivisie. Vlak voor rust werd de score verdubbeld, Lucas Woudenberg verwerkte een voorzet van Owen Wijndal in eigen doel in een poging om Albert Gudmundsson te verdedigen. Heerenveen schoot voor rust geen enkele keer op doel.

Kort na rust deed AZ-revelatie Jesper Karlsson nog een duit in het zakje. Hij maakte zijn derde Eredivisie-doelpunt in vijf wedstrijden, daarnaast gaf hij nog eens drie assists.

Het enige wapenfeit van de kant van Heerenveen kwam in de slotfase, Mitchell van Bergen schoot via de binnenkant van de paal de bal voorlangs. Voor Heerenveen was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen. AZ stijgt door de overwinning naar de achtste plek met elf punten. (FOX Sports)

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020