AZ morst dure punten na comeback Vitesse Gepubliceerd op 2-4-2019 | Via fox sports

AZ heeft dinsdagavond punten laten liggen in de strijd om plek drie. De Alkmaarders gaven tegen Vitesse in de tweede helft een ruime voorsprong weg: 2-2.

AZ begon sterk en kwam al na zeven minuten op voorsprong. Ron Vlaar kopte de bal uit een hoekschop achter doelman Remko Pasveer, die de voorkeur kreeg boven Eduardo. Vlaar scoorde zaterdag ook al tegen FC Groningen. De verdediger had daarvoor drie jaar geen doelpunt meer gemaakt. Hij scoorde nog niet eerder twee duels op rij. 

Op slag van rust verdubbelde AZ de voorsprong. Teun Koopmeiners, tegen Vitesse gepositioneerd op het middenveld, schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen: 0-2. 

Vitesse kwam anders uit de kleedkamer. Kort na rust bracht Matús Bero de Arnhemmers terug in de wedstrijd en in de 77ste minuut maakte Thomas Buitink de 2-2.

Buitink heeft nu vijf Eredivisie-doelpunten op zijn naam staan. De achttienjarige aanvaller had daar slechts vijf schoten voor nodig. Zaterdag maakte Buitink tegen ADO Den Haag (3-3) bij zijn eerste basisplaats een hattrick.

AZ blijft ondanks het gelijkspel derde staan in de Eredivisie. Feyenoord kan de Alkmaarders donderdag bij winst op sc Heerenveen op een punt naderen. Vitesse neemt voorlopig de zevende plaats in op de ranglijst. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019