'AZ overweegt stap naar sporttribunaal CAS voor Champions League-ticket' Gepubliceerd op 7-7-2020 | Via fox sports

AZ denkt na over juridische stappen om alsnog een Champions League-ticket te bemachtigen, zo meldt De Volkskrant.

De Alkmaarse club betwist de beslissing van de KNVB om het beste Champions League-ticket, dat waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League, toe te wijzen aan Ajax.

Karim Aachboun, die als juridisch adviseur AZ bijstond, stelt in De Volkskrant dat KNVB-directeur Eric Gudde 'objectief en aantoonbaar heeft gelogen': "Nederland is op het verkeerde been gezet, omdat in de media het beeld verscheen dat AZ oeroude spelregels wil veranderen en opeens het onderling resultaat wil laten tellen. Zo simpel ligt dat niet. Gudde heeft gelogen tegen de UEFA en het voetbalpubliek, althans, Gudde heeft de UEFA verkeerd voorgelicht. Eerst is schriftelijk, meermaals, door de KNVB bevestigd dat er geen reglement van toepassing is."  

"Het bestuur betaald voetbal beslist dan op basis van UEFA-richtlijnen waaronder objectiviteit. Onderling resultaat is objectiever dan doelsaldo, vinden wij. Maar in plaats van die UEFA-richtlijnen te volgen, valt de KNVB terug op doelsaldo, uit artikel 17 van het reglement. Dat deugt niet. Gudde is hierdoor ongeloofwaardig als KNVB-directeur."

Gudde furieus 

Gudde weerspreekt de beschuldigingen van Aachboun en stelt dat de juridisch adviseur 'een loopje neemt met de waarheid': "In alle stukken naar KNVB en Uefa laat deze meneer blijken het niet te begrijpen of willen begrijpen. Wij hebben steeds gezegd dat het moeten beëindigen van de competitie vanwege corona niet is geregeld in de reglementen. Het besluit om voortijdig te moeten stoppen is daarom genomen op grond van artikel 1 lid 6 RWBV (reglement wedstrijden betaald voetbal, red.): het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet." 

De UEFA neemt 3 augustus een besluit over de toewijzing van de Europese tickets en als deze procedure ongunstig uitpakt voor AZ, dan sluit de club een stap naar het sporttribunaal CAS niet uit. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020