AZ vanaf elf meter langs ADO in inspiratieloos duel Published on 22-9-2019 | By fox sports

AZ heeft uit een inspiratieloos duel bij ADO Den Haag drie punten meegenomen. De Alkmaarders hadden laat in de wedstrijd een strafschop nodig om toe te slaan: 0-1.

Het was voor AZ alweer het vierde duel in het Cars Jean Stadion. De Alkmaarders spelen er alle thuisduels, vanwege het deels ingestorte dak in Alkmaar. 

ADO-talent Crysencio Summerville (17) viel voor de rust op met een fraaie solo, die hij afsloot met een iets te hoog schot. Kort daarna moest AZ-middenvelder Dani de Wit aangeslagen naar de kant, na een botsing met Tom Beugelsdijk. Albert Gudmundsson kwam als invaller het veld in.

Beide ploegen vermaakten alles behalve en schoten waren zeer schaars. De ingevallen Bilal Ould-Chikh zette zichzelf ongewild in de schijnwerpers. De buitenspeler veroorzaakte een penalty, die door AZ-captain Teun Koopmeiners koeltjes werd benut: 0-1.

Ould-Chikh werd twintig minuten na zijn invalbeurt weer gewisseld door Fons Groenendijk. Door de nieuwe â€‹clean sheet â€‹van AZ, heeft de ploeg nu het vaakst de nul gehouden dit seizoen. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019