AZ vanaf elf meter langs ADO in inspiratieloos duel Gepubliceerd op 22-9-2019 | Via fox sports

AZ heeft uit een inspiratieloos duel bij ADO Den Haag drie punten meegenomen. De Alkmaarders hadden laat in de wedstrijd een strafschop nodig om toe te slaan: 0-1.

Het was voor AZ alweer het vierde duel in het Cars Jean Stadion. De Alkmaarders spelen er alle thuisduels, vanwege het deels ingestorte dak in Alkmaar. 

ADO-talent Crysencio Summerville (17) viel voor de rust op met een fraaie solo, die hij afsloot met een iets te hoog schot. Kort daarna moest AZ-middenvelder Dani de Wit aangeslagen naar de kant, na een botsing met Tom Beugelsdijk. Albert Gudmundsson kwam als invaller het veld in.

Beide ploegen vermaakten alles behalve en schoten waren zeer schaars. De ingevallen Bilal Ould-Chikh zette zichzelf ongewild in de schijnwerpers. De buitenspeler veroorzaakte een penalty, die door AZ-captain Teun Koopmeiners koeltjes werd benut: 0-1.

Ould-Chikh werd twintig minuten na zijn invalbeurt weer gewisseld door Fons Groenendijk. Door de nieuwe â€‹clean sheet â€‹van AZ, heeft de ploeg nu het vaakst de nul gehouden dit seizoen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020