AZ verliest ook oefenduel met PEC Zwolle Gepubliceerd op 5-8-2020 | Via fox sports

AZ heeft ook de derde oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen verloren. De club ging in Epe onderuit tegen PEC Zwolle (0-1).

Zian Flemming maakte in de 68e minuut de enige treffer. Trainer Arne Slot had na een uur zo'n beetje zijn hele basisploeg gewisseld. Voor Calvin Stengs, Myron Boadu, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos kwam de oefenwedstrijd nog te vroeg. Zij zijn nog niet fit.

AZ verloor vorige week ook al van FC Utrecht (0-1) en Racing Genk (0-1). De tweevoudig landskampioen bereidt zich voor op een duel in de tweede voorronde van de Champions League, dat voor 25 of 26 augustus op de agenda wordt gezet.

AZ heeft nog een protest lopen bij de UEFA tegen de verdeling van de de Europese tickets. De club vindt dat het meer recht heeft dan Ajax op het beste ticket voor de Champions League.

AZ stond in punten gelijk met Ajax toen het seizoen in de eredivisie werd afgebroken. De KNVB wees Ajax als nummer 1 aan op basis van en beter doelsaldo. AZ vindt dat de KNVB eerst naar het onderlinge resultaat had moeten kijken. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020