AZ vernedert Feyenoord in De Kuip Gepubliceerd op 26-9-2019 | Via fox sports

AZ heeft Feyenoord in De Kuip op een dikke nederlaag getrakteerd. De Alkmaarders vernederden de ploeg van Jaap Stam voor eigen publiek: 0-3.

De eerste echte kansen waren voor Feyenoord, dat aantrad zonder de niet fitte Leroy Fer en Rick Karsdorp. Na een fraaie pass van Jens Toornstra schoot Steven Berghuis de bal halverwege de eerste helft, via de vingertoppen van doelman Marco Bizot, in het zijnet. Uit de hoekschop schoot Toornstra de bal hard tegen de lat.

Myron Boadu maakte in de 38ste minuut de openingsgoal voor AZ. Op aangeven van Owen Wijndal schoot de spits raak: 0-1.

Berghuis

Steven Berghuis ontsnapte vlak voor rust aan rood. De Feyenoorder kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis een gele kaart voor een stevige overtreding op Teun Koopmeiners. Ook na tussenkomst van de VAR bleef die beslissing staan.

Scheidsrechter Kamphuis reageerde na afloop voor de camera op het incident. Volgens de arbiter was er geen sprake van een echt 'raakmoment' en moet de inzet echt buitensporig zijn voor een directe rode kaart. 

Ook Danny Makkelie, die de VAR was bij de wedstrijd, liet na afloop via zijn eigen Instagram-account weten de beslissing van Kamphuis 'nog maar nét te steunen', hoewel hij toegaf dat zijn voorkeur uit ging naar een rode kaart. 

Blunder Botteghin

Calvin Stengs nam kort na de pauze de tweede treffer voor zijn rekening. Het derde doelpunt viel in de 83ste minuut na een enorme blunder van Eric Botteghin. De aanvoerder verspeelde de bal knullig na een doeltrap van Kenneth Vermeer. Oussama Idrissi profiteerde en staat nu op zes doelpunten in de Eredivisie.

Het verlies tegen AZ betekende de derde tegenslag in een week tijd. Vorige week donderdag was Rangers FC in de Europa League met 1-0 te sterk en zondag zette Feyenoord zichzelf te kijk bij FC Emmen

De Rotterdammers staan na zeven speelronden op elf verliespunten. De Rotterdammers staan nu tiende, op zeven punten achterstand van Ajax en PSV. AZ is derde met zes punten meer dan Feyenoord. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020