AZ vernedert Feyenoord in De Kuip Published on 26-9-2019 | By fox sports

AZ heeft Feyenoord in De Kuip op een dikke nederlaag getrakteerd. De Alkmaarders vernederden de ploeg van Jaap Stam voor eigen publiek: 0-3.

De eerste echte kansen waren voor Feyenoord, dat aantrad zonder de niet fitte Leroy Fer en Rick Karsdorp. Na een fraaie pass van Jens Toornstra schoot Steven Berghuis de bal halverwege de eerste helft, via de vingertoppen van doelman Marco Bizot, in het zijnet. Uit de hoekschop schoot Toornstra de bal hard tegen de lat.

Myron Boadu maakte in de 38ste minuut de openingsgoal voor AZ. Op aangeven van Owen Wijndal schoot de spits raak: 0-1.

Berghuis

Steven Berghuis ontsnapte vlak voor rust aan rood. De Feyenoorder kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis een gele kaart voor een stevige overtreding op Teun Koopmeiners. Ook na tussenkomst van de VAR bleef die beslissing staan.

Scheidsrechter Kamphuis reageerde na afloop voor de camera op het incident. Volgens de arbiter was er geen sprake van een echt 'raakmoment' en moet de inzet echt buitensporig zijn voor een directe rode kaart. 

Ook Danny Makkelie, die de VAR was bij de wedstrijd, liet na afloop via zijn eigen Instagram-account weten de beslissing van Kamphuis 'nog maar nét te steunen', hoewel hij toegaf dat zijn voorkeur uit ging naar een rode kaart. 

Blunder Botteghin

Calvin Stengs nam kort na de pauze de tweede treffer voor zijn rekening. Het derde doelpunt viel in de 83ste minuut na een enorme blunder van Eric Botteghin. De aanvoerder verspeelde de bal knullig na een doeltrap van Kenneth Vermeer. Oussama Idrissi profiteerde en staat nu op zes doelpunten in de Eredivisie.

Het verlies tegen AZ betekende de derde tegenslag in een week tijd. Vorige week donderdag was Rangers FC in de Europa League met 1-0 te sterk en zondag zette Feyenoord zichzelf te kijk bij FC Emmen

De Rotterdammers staan na zeven speelronden op elf verliespunten. De Rotterdammers staan nu tiende, op zeven punten achterstand van Ajax en PSV. AZ is derde met zes punten meer dan Feyenoord. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019